Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/festsangeforfattes.dk/public_html/wp-content/plugins/async-js-and-css/functions.php on line 172
Om - Festsange forfattes

Om

Konfirmander fortæller – ny bog på vej.

Jeg udgiver en spændende, opsigtsvækkende og munter bog: Konfirmander fortæller. Udkommer i foråret 2018. Idéen til denne bog: ´Konfirmander fortæller`, fik jeg for år tilbage, inspireret af bogen, `Skolebørn fortæller ´, som udkom i 1989, skrevet af bibliotekar og skolelærer Peter Frandsen. Han indsamlede, i samarbejde med 70 skoler landet over, 1.483 historier, vittigheder, gåder og sjoferter osv. Det var børnene selv, der skrev alle episoder, og bogen blev en stor succes. Jeg havde den med til fester og læste op fra den. Folk morede sig højlydt over alle de små anekdoter, og de købte selv bogen.
Ligeledes har jeg, forfatteren til bogen – Hans Knudsen – til mange, mange hundrede konfirmationssange
med sjove episoder fra konfirmandens barndom og op til sin egen konfirmation. Jeg har skrevet konfirmationssange helt tilbage fra 1977 og gør det stadigvæk. År efter år hvor glæden stadigvæk er der: Jeg elsker det.

En sangskriver er en person der skriver både tekst og musik til en sang. En person der kun skriver tekster, kaldes en tekstforfatter eller lyriker, mens en person der kun skriver musik, kaldes en komponist. Begrebet singer-songwriter bruges ofte om en bestemt type kunstner, der optræder med egne skrevne sange, typisk akkompagneret af guitar eller klaver. Der er rigtig mange i min branche: Festsange, der tror de er sangskrivere. De leverer tekst, men ikke musik til en festsang der skal forfattes.

Tekstforfatter bruges i reklamebranchen om den person, der har til opgave at skrive kreative og fængende reklametekster. Tekstforfatteren står traditionelt for idéoplæg til ordlyden i kampagner, skriver manuskripter m.v.Jeg Hans Knudsen har været tekstforfatter på tre reklamebureauer samt mit eget reklambureau: HK Marketing i Odense i 1980´erne.